Samsung Galaxy S23 İnceleme
Samsung kısa süre önce uzun zamandır beklenen ürünü duyurdu. Galaksi S23 diziyi tanıttı. Yeni serinin zirve modeli Galaxy S23 Ultra olurken, yaklaşık 50 bin TL fiyat etiketiyle el sıkışıyor. Neyse ki yeni ailede daha “uygun fiyatlı” modeller de yer alıyor, Galaxy S23 ve Galaxy S23 Plus ve Galaxy S23 bugün bizlerle. Galaxy S23 fiyatı 25 bin TL lanse edildi. Peki bu fiyata ne sunuyor ve almaya değer mi? İncelemeye başlayalım.
Samsung Galaxy S23 Tasarımı Nasıl?
Tasarım cephesinde Galaxy 23, selefinden pek bir fark yaratmıyor ancak elbette bazı değişiklikler var. Telefon, Galaxy S22’ye oldukça benziyor , ancak arka kameranın konturlarında bir fark yaratılmış. Kamera lensleri artık tek bir blok halinde değil, her biri farklı bir şekilde arkaya yerleştirilmiş ve bu görünümü ile Ultra modeline yakın bir tasarım sunuyor.
Boyut ve ağırlık olarak, boyut ve ağırlık açısından selefiyle neredeyse aynıdır. Galaxy S23’ün kalınlığı 7,6 mm, ağırlıkhalbuki 168 gram. Böylece hafif ve ince bir model olduğunu söyleyebiliriz. Telefonun arka yüzeyi cam malzemeden yapılmış ve tıpkı ekran gibi. Gorilla Glass Victus 2 tarafından korunmaktadır. Maalesef bu ekranın ne kadar sağlam olduğunu test edemedik. Çünkü daha önce incelediğimizi biliyorsun Galaxy S21 FEakıllı telefon ekranı Goril Camı Korumalı bir yapıdaydı. Ancak yere düştüğünde ekranı kırıldı. Daha sonra test sonrası işi Samsung’a iade ettiğimizde ekran parasını bizden talep etti bu yüzden bir daha aynı sorunu yaşamamak adına Galaxy S23’ü maalesef bu anlamda değerlendirmedik. Muhtemelen sağlamdır ama almayı düşünüyorsanız dikkat etmenizi öneririz. takdirinize bırakıyoruz…
Evet, Galaxy S23’ün alt kısmında bir USB-C bağlantı noktası, mikrofon delikleri, hoparlör ızgarası ve fiziksel bir SIM yuvası bulunurken, güç ve ses düğmeleri yine sağda. Samsung Galaxy S23 şu anda 2 renk seçeneğiyle ön satışta: Phantom Black ve Green. İleride farklı renk seçeneklerini görebiliriz.
Bu günlerde üst düzey telefonlardan beklediğimiz gibi, Samsung Galaxy S23 de IP68 derecesine sahiptir, bu S23 suya ve toza dayanıklıolduğu anlamına gelir.
Samsung Galaxy S23 Ekran Özellikleri Nelerdir?
Samsung Galaxy S23, selefi Galaxy S22 ile tamamen aynı boyutta. 6.1 inçboyutunda, 120 Hz AMOLED 2340×1080 piksel çözünürlüğe sahip bir ekrana sahiptir. Görüntü paneli Dinamik AMOLED 2X ve HDR10+ takviyesini gösterir. Ekranın piksel yoğunluğu 425 ppi, en boy oranı ise 19.5:9 formatında.
Ekranın parlaklık seviyesi zirvede artırıldı ve 1750 nit seviyeye ulaştı. Varsayılan Uyarlanabilir yenileme hızı, ekran yenileme gereksinimini karşılar. 48Hz ile 120Hz arasında otomatik Doğrudan 120Hz olarak da ayarlayabilirsiniz. İnceleme seviyesinde oynattığımız YouTube videolarında sorunsuz kaydırma ve aksiyon sağladık. Telefon aynı zamanda bire bir hızlı oyun tepkisi için 240 Hz dokunmatik örneklemeyi de destekler. Böylece hem akıcı bir görsellik hem de akıcı bir kullanıcı deneyimi sağlayabiliyor.
Samsung Galaxy S23 Kamera Özellikleri
Galaxy S23’ün arkasında üçlü kamera kurulumu bulunuyor. Fiziksel olarak Galaxy S22’ye kıyasla çok büyük bir değişiklik yok. Sensörler, S22’deki ile neredeyse tamamen aynı görünüyor. Keşke Samsung, Galaxy S22 Ultra’nın kamera sistemini temel S23 serisine taşımaya karar verseydi ama bunu yapmadı. en azından bu telefonda 108MPbir kamera görmek isteriz ama ana kameramız hala 50MPbilgi vermek.
Samsung Galaxy S23’ün arka kamera kurulumu, optik görüntü sabitlemeli (OIS) 50MP f/1.8 geniş lens, 12MP f/2.2 ultra geniş lens, OIS’li 10MP f2.4 telefoto lens ve 3x optik zoom içerir.
Her lensi stüdyoda denedik. Fotoğrafların tümü iyi, net ve doğru renklerle görünür. Tüm detaylar iyiydi. Varsayılan olarak 4’e 1 piksel gruplama ile fotoğraflarınızın çoğunu esasen 12,5 MP boyutunda fotoğraflar çeker. 50MP ana geniş açılı kamera ile ateş ediyorsunuz. Ayrıca biraz daha yavaş olan 50MP modunda çekim yapmayı da seçebilirsiniz, bu durumda her fotoğrafta çok daha fazla ayrıntı yakalayabilirsiniz.
Galaxy S23’ün temiz olduğu bir diğer nokta da gece fotoğrafçılığı. Samsung, fotoğraflar ve video çekimleri için çeşitli düşük ışık senaryoları sunar. Sonuçlar çok iyi. Bu sayede bu telefon ile loş ışıkta eskisinden daha akıcı fotoğraflar çekebileceksiniz.
Ön tarafa geçtiğimizde, Samsung’un ” İlk Süper HDR özçekim kamerası“30 fps yerine 60 fps’ye kadar daha iyi fotoğraflar ve görüntü yakalama vaat eden yeni bir 12 MP f2.2 lens görüyoruz. Sıradan ve portre modunda yeterince özçekim yaptık. Sonuçlar oldukça iyi görünüyor.
Telefonun ön kamerası ile 4K’ya kadar video Kurtarabilirsin. Arka kamera ile 8K’ya kadar görüntü kaydı yapmak da mümkün.
Samsung Galaxy S23 Performansı Nasıl?
Muhtemelen Galaxy S23 serisinin en etkileyici yönü işlemci güncellemesinde yatıyor. Samsung sonunda Exynosİnatçılığından vazgeçti ve Galaxy S23 serisinin tamamını satın aldı. Qualcommişlemcilerle donatılmıştır.
3 Galaxy S23 modelinin tümü, standart taşınabilir CPU’nun 3,36 GHz’e hız aşırtılmış bir sürümüdür. Qualcomm Aslanağzı 8 Nesil 2 işlemciyi çalıştırıyor. Teorik olarak bu işlemci, S23’ün güç açısından Apple’ın en pürüzsüz iPhone’larına (A16 Bionic çiplerle) rakip olmasını sağlıyor. Performans anlamında bekleneni veren telefon için gerçekten bir performans canavarı diyebiliriz.
Snapdragon 8 Gen 2’nin detaylarına baktığımızda; 1 x 3.36 GHz frekanslı Prime çekirdeğe performans olarak 2 x 2.8 GHz Cortex-A715 ve 2 x 2.8 GHz Cortex-A710 çekirdeğin eşlik ettiğini ve paketin 3 x 2.0 GHz frekanslı Cortex-A510 verimlilik çekirdeği ile tamamlandığını görüyoruz. .
Çip, Wi-Fi 7 ve 4K@120 ekran gibi her türlü süslü teknolojiyi kullanıyor, ancak Galaxy S23 ne yazık ki hepsinden yararlanamıyor. Örneğin, Galaxy S23 hala yalnızca Wi-Fi 6E ve 4K@60 görüntü kaydını desteklemektedir.
Öte yandan ne yazık ki S23 serisinde rastgele bir telefon yok. uydu temasını desteklemiyor . Galaxy S23’te bulunan Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti, uydu uyumlu X70 5G modem kullanıyor ancak Galaxy S23’te bu özellik bulunmuyor. İşte Galaxy S23 serisi akıllı telefonlar da bu açıdan karşımıza çıkıyor. iPhone 14 serisi ile rekabet edemeyecekbenziyor
Bu ortadaki Galaxy S23, 128 GBVe 256 GB2 depolama seçeneğine sahiptir, her iki versiyon da 8GB RAMile geliyor.
Samsung Galaxy S23 Yazılım Özellikleri
Samsung Galaksi S23, Android 13 ‘Tiramisu’ve Samsung OneUI 5.1 Yazılımla birlikte gelir. Samsung ayrıca yeni cihazları için 4. nesil işletim sistemi yükseltmeleri ve 5 yıllık güvenlik yükseltmesi vaat ediyor. Böylece uzun yıllar telefonunu kullanmayı seven biriyseniz uzun süre S23’ü değiştirmeyi düşünmenize gerek kalmayacak. Samsung, yazılım güncelleme temeline oldukça güveniyor.
Samsung Galaxy S23 Pil Ömrü Ne Kadardır?
Samsung Galaxy S23, Galaxy S22’den 200 mAh daha büyük kapasiteye sahip 3.900 mAh bataryası var Bu batarya kapasitesi ve yenilenen işlemci, telefonun batarya ömrünün bir günü rahatlıkla çıkarmasını sağlayacak yapıda. Tabi bu sizin kullanımınıza göre değişiklik gösterecektir fakat normal kullanımda 1 günü bulabilmektedir.
Galaksi S23, 25W hızında şarj edin Olabilir ama yine kutudan şarj adaptörü çıkmıyor. Bu şarj hızının rakiplerine göre daha düşük olduğunu da söylemek gerekiyor. Telefonda kontör şarj özelliği de bulunuyor.
Çözüm
Evet, sonuç olarak düşündüğümüzde Galaksi S23 Yenilenen işlemcisi ile selefine göre çok büyük bir fark yaratmıyor ancak özellikler açısından çok değiştiğini söylemek zor. Özellikle kamera sisteminin yenilenmesini bekliyorduk ama olmadı. Bu noktada daha iyi bir kamera sistemi bekleyenler Ultra modelini almalı, daha kompakt ve güçlü bir telefon almayı düşünenler Galaxy S23 modelini değerlendirebilirler. Galaxy S23’ün fiyatı 128 GB modeliyle. 24 bin 999 TL, 256GB modeli ile 25 bin 999 TL durumunda. Ucuz bir telefon olmadığı aşikar bu anlamda telefonunu yenilemeyi düşünen bazı kullanıcılar iPhone 14adresine yönlendirecektir.