Haber

Üsküdar Üniversitesi’nden “Başarının sırrı doğru seçimdir” uyarısı

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, adayların çevreden gelen rehberliğe göre değil, aklın rehberliğinde iç sese kulak vererek tercih yapmalarını tavsiye etti.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Güngör, üniversiteye yerleşmeyi tercih edecek adaylara doğruyu nasıl seçebilecekleri konusunda tekliflerde bulundu. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla heyecanın doruğa ulaştığını belirten Güngör, adayların muhtemelen hayatlarının en değerli kararını vereceklerini belirtti.

Adayların tercihlerinin gelecek hayatlarını belirleyeceğini kaydeden Güngör, “Bu nedenle üniversite adayları çok heyecanlı. Akıllarda çok soru var. Cevaplar da kolay değil. Sınav aşaması zordu tabi ama karar aşaması bundan çok daha zor özellikle kararsızlar için.” terimleri kullandı.

Doğru seçim için ipuçları

Doğru seçimin bu aşamada çok değerli olduğunu vurgulayan Güngör, doğru seçim için bazı püf noktaları paylaştı. Doğru seçimin çıkış noktasının kendimizi tanımak ya da kendimizle yeniden tanışmak olduğunu belirten Güngör, “Bunun için çocukluğumuzdan başlayarak tüm hayatımızı gözden geçirelim. Mutlu ya da mutsuz olduğumuz anları hatırlayalım. Keyif aldığımız durumları analiz edelim, gerçekleri yeniden analiz edelim. Neler yapmak istediğimizi, neler yapabileceğimizi, yapamayacaklarımızı, özlemlerimizi, hayallerimizi, ideallerimizi düşünelim. Fizyolojik özelliklerimizi detaylıca incelemeye ve ona göre hedeflerimizi belirlemeye çalışalım. , duygularımız değerlidir ama yeteneklerimizi, potansiyel kapasitelerimizi ve yönelimlerimizi zihnin önderliğinde analiz edelim ki hedeflerimizi daha gerçekçi belirleyebilelim.” bir öneride bulundu.

Aklınızın rehberliğinde kalbinizin sizi götürdüğü yere gidin.

Güngör, adaylara kendileri adına oluşturulacak hedefler konusunda uyarıda bulunarak, “Ailelerimiz, arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz gibi sosyal çevremiz elbette bizim için hedefler oluşturacak. Üniversite, bölüm ve meslek seçiminde bize yol gösterecekler. Onları yok saymayalım, dinleyelim, fikir ve önerilerini değerlendirelim. Onların deneyimlerinden faydalanalım. Ama unutmayalım ki bu hayat bizim ve vereceğimiz karar önce bizi etkileyecektir ama kalbimiz mutlaka olacaktır.” önce bizi etkile. Senin rehberliğinde yapalım. Duygularımız değerlidir ama aklımızın rehberliğinde olursak sağlıklı kararlar alabilir, gerçek seçimler yapabiliriz.” değerlendirmesini yaptı.

Ne istediğini bildiğin sürece her meslek saygındır.

Her mesleğin önemli ve eşit derecede saygın olduğunun altını çizen Güngör, “Eğitimde tüm alan ve bölümler eşit derecede değerli ve saygındır. Hiçbir meslek diğerinden aşağı değildir. Bu nedenle meslekleri ve bölümleri önem ve prestij sıralamasına göre sınıflandırmak yerine, dünyanın ve yaşadığımız ülkenin ihtiyaçları, iş ve istihdam potansiyeli doğrultusunda sınıflandırmak daha gerçekçi olacaktır. Bunun için öncelikle ülkemizin istihdam kaynakları, iş ve istihdam potansiyeli seçilmelidir. Burada tabi ki hiçbir zaman küçümsememek gerekir. kendi yeteneği, yönelimi ve potansiyel kapasitesi.” açıklama yaptı.

Üniversite seçerken dikkat edilmesi gereken en değerli noktalardan birinin akademik kadro olduğuna değinen Güngör, genç üniversite adaylarının tercih edecekleri üniversite ve bölümün akademik kadrosunu incelemelerini ve mümkünse üniversite kampüslerine giderek akademisyenlerle tanışıp görüşmelerini önerdi.

Büyük şehirlerde üniversite lokasyonu önemli

Üniversite tercihinde bir diğer değerli noktanın da üniversitenin teknolojik imkanları, yerleşkesi ve fiziki alanları olduğuna işaret eden Güngör, “Genç adaylar üniversiteleri mutlaka ziyaret etmeli ve fiziki ortamlarını yerinde görmeli. Ortadaki konumu çok değerli. Özellikle büyük şehirlerde ulaşım imkanları çok değerli. Bu nedenle şehir merkezinde yer alan üniversiteler ulaşım ve ulaşım açısından her zaman çok daha avantajlı. Üsküdar Üniversitesi, eğitim-öğretim sırasında dinamik bir üniversite hayatı imkanı sunan Üsküdar’daki üniversitelerden biri. 24 saat açık olan kütüphaneleri, kafeleri ve ders çalışma ortamları ile öğrencilerin sınav dönemlerinde geç saatlere kadar.” açıklamalarda bulundu.

Seçim ve karar sürecine destek

Güngör, Üsküdar Üniversitesi olarak hayatlarının en ciddi ve önemli kararını verme aşamasında olan gençlere destek olmak ve yol göstermek için hafta içi ve hafta sonu tüm gün kampüste beklediklerinin altını çizdi. Ayrıca laboratuvarları, sağlık ocakları ve anlaşmalı hastaneleri ile öğrencilerine uygulamalı eğitim imkanı sunmakta ve mezun olduktan sonra istihdam olanakları açısından değerli avantajlara sahiptir.” ifadelerini kullandı.

mackaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu